martes, 3 de noviembre de 2015

Visualització de "Seis contra seis"

Després d'haver visualitzat el vídeo de "Seis contra seis" i d'haver fet el debat pertinent a classe respon les preguntes següents, tot fent un comentari sobre l'article.

Teniu de temps fins el dia 3 de desembre per fer el comentari en qüestió. Us recordo que la tasca és obligatòria.


1. Quin hauria de ser el rol d'un entrenador?


2. Quin hauria de ser el rol d'un esportista?


3. Quin hauria de ser el rol del pare/mare d'un esportista?




23 comentarios:

  1. Xavi
    lkasjdfñklaskjfñlsakjf

    ResponderEliminar
  2. Gisela,
    1- Jo crec que un entrenador està per motivar i ensenyar als jugadors, però també a respectar als contricants, si un entrenador no fa això o menysprea als seus jugadors no serà un bon entrenador, potser els seus nois es cansen d'ell o fa que aburreixin aquell esport o deixi de motivar-los.
    2- L'esportista ha d'estar per l'entreno i per el partit, quan entra a la pista s'ha d'oblidar dels problemes que té a fora i s'ha de concentrar amb el que té davant, si a un noi li agrada un esport jo crec que ho ha de donar tot per aconseguir millorar i disfrutar al màxim quan estigui fent aquell esport, i si potser no se li dona gaire bé, que estigui atent i al 100% i així segur que millorarà.
    3- Un pare o mare, crec que té la funció d'animar al seu fill amb aquell esport en concret, dir-li el que veu que ha fet bé i el que ha de millorar i així el fill es sentirà més segur de sí mateix i millorarà.

    ResponderEliminar
  3. 1. Jo crec que un entrenador, el seu objectiu seria que els jugadors quan s'acaves la temporada haguesin après un munt de coses noves d'aquell esport. Que sempre els hi transmitis possitivitat i ganes de passar-s'ho d'alló més bé. Aprenent dels errors i acceptant les derrotes, celebrant victòries amb tot l'equip. No donar mai per perdut un partit quan vas empatat al l'últim minut, quan encara pots guanyar. I pensant en qué els jugadors, practiquen aquest esport amb la finalitat de passar-sho bé i desconectar del mòn escolar per uns moments. Bàsicament saber ser un bon entrenador és saber portar un equip endevant i que tothom s'ho passi bé a cada minut jugat.Saber animar-los/-les quan estiguin desanimats o no sàpiquen com afrontar un problema esportiu, se suposa que l'entrenador t'ha d'ajudar a superar-lo.

    2. Un esportista com bé he dit, practica un esport que ha ell/a li agradi sense compromis a ser el millor de tots, tot el contrari, intentant millorar a cada entrenament i donant el millor d'ell/a. Penso que cadascú en la seva vida esportiva té uns objectius, i els has d'aconseguir sigui com sigui, esforçan-s'hi molt, però sobretot saber acceptar una derrota, o que aquest objectiu duri més del que et puguis pensar, però mai has de deixar que res ni ningú t'impadeixi aconseguir-ho.

    3.Jo crec que un pare o una mare hauria d'acompanyar al seu fill/a, i veure com millor, apren i s'implica amb alló que fa. El que no estaria bé seria que uns pares enfosesin al esportista dient-li que es el pitjor i que no fa res bé tot el contrari, el que t'agrada sentir quan arribes a casa després d'una derrota és escoltar la veu d'un familiar animan-te i ajudan-te perque el pròxim cop et surti millor.

    ResponderEliminar
  4. Judit Victory
    Un entrenador ha de ser responsable del rendiment, ha de saber organitzar bé, actiu, optimista, dinàmic, saber donar bons consells, saber actuar davant de les dificultats que es presentin, saber donar suport, tenir capacitat per motivar...
    Un esportista s'ha de convèncer a si mateix de que pot fer-ho, s'ha de posar metes i intentar aconseguir-les, s'ha de motivar, s'ha de comparar com era abans i com és ara, donar el màxim, no creure's que és el millor i els altres no serveixen per res...
    El pare d'un esportista ha d'ajudar i donar suport al seu fill, motivar-lo, ajudar-lo a esforçar-se, fer-lo disfrutar i que es diverteixi...

    ResponderEliminar
  5. Xavi Becerra

    1. Jo crec que ....
    2. Opino que el rol de l'entrenador...

    ResponderEliminar
  6. Judith Comas

    1. Crec que un entrenador hauria de ser una persona que els motivés, que si alguna cosa els surt malament ajudar-los i no com castigar-los, perquè poder no els i surt, i que també els entengui com amic, i que acceptés el resultat final dels partits

    2. Crec que un esportista hauria de ser bon jugador, que acceptés el resultat final dels partits, que s'apliqués en el que fa i que entreni i jugui amb ganes de fer-ho bé i jugar

    3. Crec que un/a pare/mare hauria de ser una persona que entengués el seu fill i que l'ajudés i l'animés si alguna cosa no li surt bé i que el vagi a veure als partits, etc.

    ResponderEliminar
  7. by :nyatu jabby

    1 motivar els seus jugadors,orientar-los i animar-los
    2 s'ha de preparar, motivar-se,esforçar-se i tenir en compte els companys
    3 animar-lo tant si perd com si guanya,no molestar-lo,deixar que ell resolgui els problemes

    ResponderEliminar
  8. Albert Moreno
    1-Un entrenador ha de tenir bona actitud amb els seus jugadors, saber fins ha on poden arribar i no ficar pressió.També saber que no sempre es pot guanyar i preocupar-se per les preocupacions dels seus jugadors.
    2-Un jugador ha de ser per sobre de tot respectuos, saber guanyar i també perdre, entendre que no sempre es pot guanyar i respecta el contrari.
    3-Un pare o mare ha d'apollar el seu fill/a, entendre que no sempre es pot guanyar, saber mantenir-se i no ficar pressió als fills durant el partit. Respecta els arbrits i els pares dels equips contraris.

    ResponderEliminar
  9. Marçal Serra:
    1- Un entrenador crec que hauria de ser capaç fent disfrutar el seu equip jugant, però també fent-lo treballar fort per aconseguir grans resultats.
    2- Opino que un esportista hauria de fer veure del que és capaç de aconseguir, passar-ho bé jugant en l' esport que practica i sempre donant el màxim.
    3- Penso que els pares haurien de animar el seu fill/a i a més a més que no els vegin enfrontats per coses de l' equip com en el cas del vídeo i posar-los al cap de que no sempre es pot guanyar i reconeixer'ls-hi quan s' ha juga bé i quan no.

    ResponderEliminar
  10. Roger Garcia Cayón:

    1. Al vídeo l’entrenador és un home que ensenyi als seus jugadors de manera que els hi diu que han de sortir a gaudir de l’esport, tot i que, ell sempre que pot, li encanta guanyar. Per a mi un entrenador ideal s’assembla a aquest, hauria de ser un home que ensenyi a passar-s’ho bé jugant, però també ensenyar els valors com a persona de cadascú i també preparar física y psíquicament els seus jugadors per poder guanyar. També ha de tenir un punt competitiu i ha de transmetre les ganes de guanyar i de jugar als seus jugadors.
    2. Al vídeo el jugador és un nen amb un pare que el pressiona massa i vol que sempre guanyi i ell fa molt poc cas al seu pare. Ell és un nen que juga molt bé al seu esport i també un que té uns valors com a persona bastant adquirits i és un bon nen. Un esportista com cal també s’assembla molt a aquest, només hauria de ser humil i que doni sempre el cent per cent al partit i respecti el rival i els seus amics i intenti ser l’exemple a seguir de l’equip posant-hi esforç i tot el possible per guanyar.
    3. el pare i la mare d’un esportista haurien de ser les persones que recolzessin al seu fill en tot el relacionat amb l’esport i sempre li donin ànims i no li posin pressió. Crec que també haurien de deixar fer al seu fill i deixar-lo passar-s’ho bé jugant i no estar-li a sobre i posar-lo nerviós, com fan al vídeo (el pare) perquè el fill es cansarà de tu, com passa també al vídeo. Al vídeo el pare que hi surt crec que és el més allunyat per a mi com a pare ideal d’un esportista.

    ResponderEliminar
  11. Carla Sosa Giménez : Jo crec que el rol de un entrenador no hauria de ser molt dur, però tampoc tindria que deixar fer el que vulgui la persona , es a dir , estaria entre el mitg ni molt dur ni molt fort perquè si és molt dur, depen de la persona el pot pressionar massa més del seu màxim i acabar tenint problemes greus , i si l'entrenador es molt fluix llavors els hi deixaria fer el que volguessin i no treballarien res i llavors de què serveix tenir un entrenador si no fas res ... llavors la meva opinió és que m'agradaria tenir un entrenador entre el mitg , però no només això si no que es preocupes per mi i per l'equip i que no li importi només el resultat si no que ens ho passem bé fent aquella activitat que fem o aquell esport i animar-los en tots els moments encara que ho fessin malament i parlar-los i tractar-los com si fossin amics , i sense preferències . El rol d'un esportista hauria de ser esforçar-se al seu màxim no preocupar-se per si ho farà malament o bé si no divertir-se estar tranquil , jugar amb els companys i al ,és important es que estiguis segur del que fas i que t'agradi a tu el que fas , que els altres no et diguin res perquè no t'ha d'importar . El rol del pare o mare d'un esportista hauria de ser comprendré el seu fill , animar-lo , no pressionar-lo , que li ensenyi que al més important no es guanyar sinó passar-s'ho bé i si li passa alguna cosa o està trist ajudar-lo i apollar-lo en tot moment , comprensible i sense pressionar-lo i al mes important es que et vegi com un amic .

    ResponderEliminar
  12. Bernat Prat

    1. Jo crec que el rol de l’entrenador seria principalment fer que els jugadors s’ho passessin bé però també intentar que el seu equip guanyi el partit però sense posar gaire pressió perquè sinó els jugadors es cansaran i pararan de fer aquest esport.

    2. Jo crec que el rol de l’esportista és intenta fer el millor possible l’esport que practica. També jo crec que el resultat no es el més important el més important és que estigui content fen aquest esport i que tingui una actitud correcte.

    3. Jo crec que el rol dels pares és animar-lo perquè ho faixi el millor possible però sense posar-li gaire pressió perquè sinó es cansarà i voldrà plegar de fer aquest esport.

    ResponderEliminar
  13. Raul Soler
    1. L'entrenador hauria de ser un amic del jugador, pero alhora una persona que li fes donar el màxim d'el jugador.
    2. L'esportista hauria de respectar al màxim a l'entrenador i fer-li cas en tot.
    3. El pare o la mare d'aquest esportista haurien de ser comprensius i apollar-lo en tot en el seu fill.

    ResponderEliminar
  14. Aleix Gener

    1. Jo crec que un entrenedor hauria de ser motivador, i no dir als jugadors que fagin faltes ni coses "dolentes". Ademés hauria d'ensenyar'ls-hi a que t'hagradi jugar, com fa aquest entrenador.

    2. Un esportista hauria de mantenir la seva línea esforçant-se i augmentant, o si més no, no perdre l'esperança ni la forma física. Però el que és indispensable es que jugui perque ell vol i es diverteix, i no per obligació o per quedar be, o per ser mes "guay"...

    3. L'haurien d'apoyar i ajudar en l'esport però fins un límit com feia aquest pare del video. el que han de fer es ajudarlo a millorar i a que s'ho passi be jugant

    ResponderEliminar
  15. Marta Beltran:
    1. Jo crec que l'entrenador hauria de voler guanyar els partits, no ser un entrenador molt serio, però tampoc un pasota, i que si no els hi sortis una exercisi, no estar molt asobre però tampoc pasar.
    2. El jugador opino que hauria de posar ganes a l'hora de jugar, hauria d'esforçar-se i que volgues guanyar, pero si perd, saber perdre.
    3. Opino que el pare hauria de felicitr al seu fill i al equip tant si perden com si gunyen, i no obligar-lo o posr-li molta pressió perquè voldra deixar de jugar.

    ResponderEliminar
  16. Jofre Bilbeny Ruiz
    1.el rol d'un entrenador seria animar els seus jugadors i mostrar-se positiu i com un hombro en el qual els seus jugadors es puguin apollar en els moments de baixa forma.
    2.El rol d'un esportista seria esforçar-se al maxim per anar millonat mental i fisicament, tambe fer cas a l'entrenador per millorar amb la seva ajuda.
    3.El rol del pare o de la mare seria animar al seu fill tot hi que estigui perdent el partit, la cursa, etc. Tot això sense agobiar-lo i intentant no presionar-lo molt per que entreni ja que al final el fill es podria arribar a lesionar greument de tant entrenar.

    ResponderEliminar
  17. MARÇAL ROTLLANT
    1.
    Jo crec que el rol o l’actitud d’un entrenador és una base molt important per l’equip, per tant, l’entrenador ha de ser una persona mes o menys humil, que els motivi a jugar bé i en equip, però sense passar-se, es a dir, fins a un punt de disfrutar de l’esport i no de fer que un partit sigui una guerra.
    2.
    El rol d’un esportista ha de ser un bon caràcter propi però també deixar-se influir una mica per la motivació del entrenador. Es a dir saber el que vols, si disfrutar de un bon partit i que aquell esport sigui una forma de divertir-te, o be, fer que aquell esport es converteixi amb el teu futur laboral o professional. En aquest cas i en la gran majoria l’esport es fa servir per disfrutar com una activitat de lleure o hobby, per lo tant un esportista ha de saber guanyar i perdre, jugar en equip, i respectar al rival.
    3.
    El rol del pare o mare ha de ser de una actitud comprensiva , es a dir, en els estudis per exemple, si que es normal que t’estiguis més a sobre de fill i “foten-li més canya” però en l’esport o aficions, has de deixar que el fill disfruti i acceptar que l’esport per a ell es una forma de passar-ho bé.
    I també no s’ha de voler posar en termes tècnics d’equip o de l’esport n’hi dir el que ha de fer l’entrenador o altres jugadors.

    ResponderEliminar
  18. guillem pareja
    1. jo crec que el rol d' un entrenador hauria de ser positiu perque en els moments dificils que passi l' equip o quan va perdent un partit l' entrenador li ajudi a donar aquella confiança.
    2. el rol d' un esportiste ha de ser de ambició per guanyar els partits pero també ajudar als companys quan fallen una ocasió i disfrutar dels partits.
    3. el rol dels pares hauria de ser positiu envers al fill posanse en la pell del fill i no presionar-lo ni faltar-le el respecte quan falla una ocasió clara de gol.

    ResponderEliminar
  19. Anna:
    1.El rol d'un entrenador té que apoyar al seu aquip en tot moment encara que el partit surti malament tot i així donar-lis força per continuar endavant amb el partit i te que tindre la capacitat de saber quina es la millor tactica i quins son els millos jugadors per participar.
    2.El rol d'un esportista té que ser el de estar comstantment preparan-se mentalment i físicament per aquell esport que practiqui .
    3.El rol d'un pare que el seu fill practiqui un esport es donar-li recolçament i apoyarlo en tot moment encara que no sigui un gran jugador apoyarlo perqué es sigui esforçant per poder aconseguir el seus limits en el seu esport .

    ResponderEliminar
  20. Núria:

    1- L’entrenador tindria que animar en el equip, donar forces, ser optimista i creure en ells perquè els esportistes es puguin sentir molt millor, tindran la ment positiva i intentaran fer el millor d’ells, així es més probable que guanyin.

    2- L’esportista es tindria que esforçar per l’esport que juga, intentar fer el millor que pugui, sobretot que es diverteixi i que s’ho passi bé, és elemental per poder-lo gaudir.

    3- La família tindria que ser un punt de recolzament, animar en el fill/a encara que perdi, donar-li esperances, ajudar-lo quan ho necessiti, confiar en ell/a, així l'esportista es sentiria més bé.

    ResponderEliminar
  21. Andrea Nocera.
    1 ) El rol de un entrenador hauria de ser una persona dinámica que motivi l' equip i que tingui una atenció cap els components del equip.

    2 ) El rol de un esportista hauria de ser el treballar en equip i donar el 100 % d'ell mateix de cara al equip, tambe respectar al entrenador per tal de tenir una bona relacio amb ell, i els companys.

    3 ) El rol de un pare/mare de un esportista es donar una motivació al seu fill/filla per tal de que es sentin segurs amb l' esport que practiquen i donar suport.

    Moltes Gracies professor Xavier Becerra. NOTA: 10

    ResponderEliminar
  22. 1- Jo opinu que el rol del entrenador a de ser positiu en el seu equip donant el màxim d'esforç en que el seu equip faci el possible per guanyar i alhora divertir-se.

    2- El rol d'un esportista es fer que l'equip vagi be sense ser egoista d'ell mateix i de passar la pilota en els seus companys d'equip per poder fer el màxim de punts possibles i guanyar el partit.

    3- El rol d'un pare i mare hauria de ser donant ànims al seu fill perquè rendeixi el màxim en el partit.

    Gerard Blanquer

    ResponderEliminar
  23. Guillermo Arroyo

    El rol d'un entrenador tindria que tenir com a objectiu, a part de saber jugar bé l'esport, ensenyar a respectar al rival.

    Un esportista te que saber practicar bé el seu esport com ajudar als companys o l'entrenador.

    els pares tenen que motivar als seus fills perque juguin be l'esport i que no es desanimin. També tenen que saber ensenyar a respectar als altres comk a si mateixos.

    ResponderEliminar