domingo, 14 de septiembre de 2014

Què t'ofereix l'esport?

Si cerquem directament a la viquipèdia el significat de la paraula esport trobem: 

En el sentit més ampli, l'esport és qualsevol joc o activitat de lleure, basada en un reglament estricte i que procura de millorar el benestar físic i mental de l'ésser humà.

L'esport és l'exercici dut a terme en un marc reglamentat i competitiu. Entenem exercici físic com l'activitat física planificada, estructurada i repetitiva que té per objectiu la millorar o manteniment d'un o més components de la forma física (capacitats físiques). I una activitat física s'entén com a qualsevol moviment corporal, produït per la musculatura esquelètica, que té com a resultat una despesa energètica per sobre del metabolisme basal.

Originàriament, el terme esport (de l'anglès sport) s'utilitzava per designar activitats com la pesca esportiva i la cacer, practicades per l'aristocràcia britànica. Més endavant el terme es va estendre per abastar també jocs d'equip o individuals i qualsevol activitat atlètica en general.

Es conserven proves d'entrenament esportiu des del 4000 aC i als Jocs Olímpics grecs va assolir una aura de prestigi. Amb tot, no va ser fins a la revolució industrial que es va generalitzar la seva pràctica a causa de l'augment del temps lliure de les classes benestants. Posteriorment es va lligar amb la salut, fent qu eaugmentés el nombre de gent que el practicava. S'ha introduït a les escoles modernes amb l'educació física per formar integralment a la persona.

L'esport és un mitjà que ens permet a més de millorar la nostra condició física i fer-nos sentir bé, desenvolupar una sèrie d'habilitats i actituds o valors, per créixer com a persona.

L'objectiu del primer article avaluable del curs és que feu un comentari al voltant de quines habilitats i actituds ens ofereix l'esport?

Us enllaço un vídeo perquè us poseu en situació:




54 comentarios:

  1. La veritat aquest video mostra algu mes que esport, mostra les persones que et donen anims, t' estimen i t'acompanyen en aquest viatje, l'esport es ple d'emocions i sentiments i algunes persones no ho veuen d'aquesta manera.

    ResponderEliminar
  2. Pau Badell 3r ESO
    Primer de tot la habilitats i actituds que surten el video son UNIÓ, RESPECTE, SUPERACIÓ, NOBLESA, COMPRENCIÓ, COMPANYERISME, AISTAT, OPTIMISME, COMUNICACIÓ, ESFORÇ, FELICITAT, CONFIANÇA, COMPROMIS, GRATITUD.
    Realment aquest video te tota la raó jo crec que dient aquestes habilitats las ha encertat totes, totes son correctes i realment si jo hu agues pansat una mica crec que agues dit les mateixes

    ResponderEliminar
  3. PATRICIA RODRIGUEZ:
    L'objectiu de la educació física es el millorar o el manteniment de un o més aspectes físics les habilitats són l'equilibri (a l'hora de ser gimnasta), la força (a l'hora de fer boxeig o per aixecar peses, velocitat (en coses com als 100 metres llisos), la resistencia (a un partit de futbol si has d'anar corrent de punta a punta del camp), la concentració (perque hi ha esports que necessiten una màxima concentració), els reflexos (si vols ser porter/a) i la destresa (com per exemple a baseball per no fallar els tres strikes)
    Pel que fa a les actituds s'ha de saber tenir la compostura quan es perd i no enfadar-se amb totes les persones de l'equip; pero si es guanya tampoc podem xulejar de que em guanyat a l'equip perdedor. També hem de tenir companyerisme; la qual cosa no vol dir que si guanyes no puguis estar contenta ni que quan perdis et prohibeixin que et posis trista.
    També has de tenir un respecte a el o els altre/s jugadors, ja que no tot l'espai es nostre.
    Hi ha altre actituds com la superació de voler fer cada vegada més, l'amistat entre companys, l'optimisme de poder pensar que guanyarem, l'esforç de cada esport. La confiança en un mateix i en les altres persones de l'equip.
    El compromis de no poder quedar amb els amics o amigues per poder anar a entrenar per a un partit.

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  5. Maria Ortega:
    Personalment, crec que la resposta més adequada a la pregunta formulada anteriorment (què ens ofereix l’ esport?) és: L’esport ens ofereix moltes habilitats, tant físiques com mentals, per exemple:
    - Disminueix l’ estres, ansietat, depressió i el mal humor.
    - Motiva a la gent, ja que et fixes unes metes i lluites per aconseguir-les.
    - Augmenta l’ autoestima ja que quan aconsegueixes les metes que anteriorment t’havies fixat et trobes molt bé i ja que la teva forma física canvia i et veus millor.
    - Ens ensenya a ser constants en el que volem.
    L’ esport apart de moltes habilitats ens ofereix molts valors i actituds com per exemple:
    - Unió: molts esports són d’ equip i s’ha d’ aprendre a col•laborar amb els uns i els altres com per exemple en el bàsquet.
    - Respecte: s’han de respectar tant els companys del teu equip com els possibles contrincants que se’t presentin perquè tots som iguals i tenim els mateixos drets encara que ens enfrontem en un partit.
    - Superació: el valor de superació l’ assolim marcant-nos diverses metes i anar-les completant ja que veiem que sempre ens podem superar, mai hi ha un límit.
    - Comprensió: hem de comprendre que els jugadors de l’ equip perdedor també tenen sentiments, com tothom, i no es pot presumir de que hem guanyat davant seu i deixar-li a l’ altre gent l’ autoestima pels terres.
    - Companyerisme: s’ha de cooperar entre els jugadors per a poder obtenir un bon resultat i això crea llaços entre ells mateixos
    - .comunicació i esforç també per aconseguir bons resultats amb l’ equip, si t’ esforces, res és impossible i la comunicació sempre ajuda a entendre’s per a preparar la jugada.
    - Confiança: Ens ensenya a confiar amb els companys, si no confiéssim no podríem obtenir mai bons resultats.
    - Gratitud: ens ensenya a ser agraïts amb els companys ja que sense ells moltes jugades per assolir la victòria no haurien estat possibles.
    - Optimisme: ens ensenya a tenir una actitud optimista i a pensar sempre el millor que pot passar en totes les facetes de la vida.
    Jo he esmentat només els valors que crec que són més importants ja que no cal esmentar-los tots.

    ResponderEliminar
  6. Andrea Martinez:

    En l’esport es molt important que un jugador tingui el suport de la seva família, amics, companys d’equip i entrenador, perquè si tu veus que estàs jugant un partit i la teva família i amics no et fan ni cas, això et pot afectar molt de cara al partit. I el teu entrenador i companys d’equip han de tenir-te respecte igual que tu a ells, i aquest ja es un valor, la unió; la unió entre els jugadors de l’equip, la unió entre l’entrenador i l’equip,...
    En un partit també hi pot haver sentiments com l’alegria al guanyar un partit o la tristesa al perdre’l, però guanyis o perdis, no has de perdre les ganes de superar-se a un mateix, perquè sempre es pot fer mes del que ja és fa.
    També hi ha valors com el respecte als teus companys d’equip, perquè si no hi ha respecte, un equip no pot funcionar, i així crear amistat entre els nois o noies, o també el respecte cap a l’entrenador. És important també que en un esport hi hagi comunicació amb els companys, esforç per fer-ho tot lo bé que sapiguem, optimisme, comprensió amb l’equip que ha perdut, confiança amb el teu, i sobre tot t’has de comprometre a donar-ho tot i a jugar amb felicitat, i jugar per divertir-se no per guanyar.

    ResponderEliminar
  7. En la meva opinió, com se’ns explica en el vídeo, jo crec que l’esport no només és guanyar o perdre un partit, torneig...sinó que també ens ensenya una gran quantitat de valors als quals els podem donar bastant importància, ja que per exemple l’esport ens ensenya a esforçar-nos, a ser competitius, no rendir-nos i lluitar pel que volem, a treballar en equip i per tant estar units i ajudar-nos uns als altres per aconseguir la victòria, així també l’esport ens aporta companyarisme, a saber tenir-nos respecte... i com aquests molts d’altres que també tenen la seva importància.
    Mireia Collet

    ResponderEliminar
  8. L'esport, com ja diu l'article, és un joc o una activitat que la seva funció a part de divertir-se, és millorar el benestar físic i mental de les persones i sobretot, aprendre uns valors. El valor més important per mi és l'esforç, ja que gràcies a aquest es donen els altres, es a dir, amb l'esforç es pot aconseguir la unió, superar-se, la felicitat, la confiança amb els companys, etc... Tot i així cada valor és important per exemple:
    UNIÓ: si estàs unit al teu equip i companys, et sents més fort i et veus capaç de guanyar el partit, campionat, cursa...
    RESPECTE: en l'esport, en un principi tothom vol guanyar i que l'equip contrari perdi, però a la llarga els jugadors aprenen el valor del respecte cap als contrincants i sobretot, cap als companys.
    SUPERACIÓ: si et dediques a un esport tota la teva vida, el que desitges és superar-te dia rere dia, millorar les teves habilitats i arreglar els teus errors.
    AMISTAT: en un esport es fan moltes amistats, ja que has de apendre a compartir pista, carrer o el que sigui amb els teus companys, així que és millor que t'hi portis bé per poder jugar amb ganes.
    OPTIMISME: ser positiu és molt important, fer-te creure que pots aconseguir arribar on vols, perquè com més hi creguis més fàcil serà.
    Hi ha molt més valors que s'aprenen i que has de tenir en compte a l'hora de fer esports, però aquests són els més importants per mi.
    CLARA JULIÀ

    ResponderEliminar
  9. Molta gent creu que l’esport no és més que un exercici físic que fan les persones per tal d’estar en forma, això és veritat, però només en part, ja que l’esport ens pot ensenyar moltes coses que no són físiques, molts valors i sentiments.
    Quan practiquem esport aprenem a treballar en equip i a comunicar-nos amb tots els integrants que el formen, aprenem a saber perdre i a saber guanyar, aprenem a esforçar-nos per arribar a una meta, aprenem a respectar als altres... a més a més ens pot fer estar feliços per una victòria o tristos per una derrota.
    Per aquesta raó és important que practiquem algun esport i que ho fem des de petits, perquè d’aquesta manera podem aprendre tots aquests valors.

    ResponderEliminar
  10. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  11. Anna Sorroche:
    Jo penso que la felicitat i l’alegria són els valors més importants que ens ofereix l’esport. Aquests valors no només s’aconsegueixen amb les victòries; també s’aconsegueixen amb la bona relació entre companys d’equip i l’entrenador ja que com diuen “La unió fa la força”, amb aquests que quan falles o et sents dèbil sempre et diuen: “Va som-hi, tu pots!!”, amb el suport de l’afició entre els quals sempre hi ha la teva familia que et recolza, amb les ganes de superar-te dia a dia per assolir noves metes i objectius, amb el respecte pels adversaris i sobretot amb l’esforç i el compromís per a fer les coses el millor possible.
    Com diu en el vídeo és molt important que des de petits fem esport perquè a part de que va bé per la salut, ens transmet tota una sèrie de sentiments i emocions que ens fan créixer com a persones.

    ResponderEliminar
  12. SILVANA BODINGTON CELMA

    L’esport per mi i per molts altres no s’ha fet només per els beneficis de l’activitat física, la salut física i mental, que també es molt important, si no també crec que està fet per desarrollar alguns valors de la persona mateixa com els que surten en el vídeo : LA UNIÓ, EL RESPECTE, LA SUPERACIÓ, EL COMPANYERISME, L’AMISTAT, L’OPTIMISME, LA COMUNICACIÓ, L’ESFORÇ, LA FELICITAT, LA CONFIANÇA, EL COMPROMÍS, I LA GRATITUD. On es pot apreciar el veritable sentit de l’esport que es la millora en un mateix tant físicament com mentalment amb aquests valors.
    En el principi del vídeo també ha sortit la implicació dels pares en l’esport, jo valoro molt aquest comentari i m’ha agradat molt que surtis en gratitud a tots els pares que fan això. Els meus pares com d’altres no només m’ajuden monetàriament (com es el cas de competicions internacionals, que comporten grans gastos, o el material que es necessita per fer l’esport) si no també m’ajuden psicològicament, i també valoro molt la seva disposició del temps perquè jo pugui entrenar i competir.
    Dins aquesta crítica del vídeo i amb els 10 anys que port practicant esport, vull comentar que he après molts valors, entre els quals es troben els comentats en el vídeo, i crec que pots començar a fer un esport es pot fer des de petit, amb lo qual estic d’acord amb el comentari de que quan més aviat fem esport millor, perquè des de més joves ja tindrem els valors apressos.

    ResponderEliminar
  13. Mireia,
    Doncs jo crec que l’esport es pot fer com a finalitat lúdica o bé per el propi benestar del cos. Però sempre, sigui la finalitat que sigui, l’esport transmet una sèrie de valors per a la vida diària: ens ensenya a pensar en els altres quan es tracta d’un joc en equip, ens ensenya a superar-nos a nosaltres mateixos (quan perdem o bé quan guanyem algun partit), a esforçar-nos quan volem aconseguir algun objectiu, per tant a no rendir-nos, a compartir amistat amb els companys i amb els propis enemics, a saber comportar-nos en qualsevol situació, tot això entre infinitat de valors més, sempre positius.

    ResponderEliminar
  14. Ariadna Pagès:
    Jo crec que el que aquest vídeo i escrit ens vol transmetre es que l'esport, a part de ser el que tots coneixem, es a dir, una manera d'estar en forma, aprimar-se, suar, a vegades patir...es molt més que això. Es una actitud i uns valors. Com ens mostra en el vídeo: la confiança, la felicitat, el companyerisme, la unió...I tot això es molt important per a la nostra vida. Així que podríem començar a veure l'esport com alguna cosa més de com el veiem ja que ensenya moltes coses. L'esport també es emoció i diversió. I és un tema que cal mirar-lo amb la ment molt oberta, ja que sinó es molt difícil de veure'l com realment és.
    A més,també té molta historia, ja des de la prehistòria, i ha estat present en totes les èpoques.

    ResponderEliminar
  15. Jo crec que tot el que diu el vídeo, es veritat. Quan un practica esport, aprèn moltes coses, que potser, no aprèn en la vida diària. A qualsevol esport, encara que sigui realitzat per nens o nenes, molts cops, te més mèrit l'esforç que fan els pares, que a vegades els del fills. Perquè no només es qui juga, sinó també son tots els que hi han al voltant d'aquests nois, que estan setmana rere setmana, ajudant-los, animant-los...
    Els esports, com he dit abans, t'ensenyen valors, com la unió, el sacrifici pel teu equip, la confiança amb els teus companys, l'alegria després de guanyar un títol, el respecte pels contrincants, la superació, etc. Tots aquests sentiments, un cop viscuts, son únics, irrepetibles, perquè aquests valors, només te'ls ensenya l'esport.

    ResponderEliminar
  16. Joana Vulart:

    Penso que l’esport ofereix moltíssims avantatges respecte a un mateix. Et permet conèixer millor el teu cos, desconectar de la realitat i entrar en un altre món amb diferents regles. Et permet millorar en quan a valors socials (amistat, coordinació, comunicació, ajuda als altres…) i també individuals (esforç, superació…). També t’ajuda a estar en forma a nivell físic i mental, perquè, encara que no ho sembli, la ment és una part importantíssima que es necesita en l’esport. També et permet treballar valors com l’amistat, la unió, la comunicació, l’empatia, etc., perquè generalment, en molts esports es fa el treball en equip i et permet també conèixer a les persones que es troben com tu, al mateix camp de futbol o a la mateixa pista, i ke volen assolir els mateixos objectius que tu. Crec que una persona que està acostumada a fer esport, és més activa, està més sana i aprèn més valors positius com ara l’esforç i la superació, que una que no fa res d’esport i està davant la tele tot el dia.

    ResponderEliminar
  17. L’esport es una manera de disfrutar posant-se amb forma i divertin-se amb els amics. L’esport ens ensenya valors com el companyerisme i la amistat entre equips contraris.
    Opino que es molt important practicar esport per mantenir-nos en forma i fer nous amics adquirir nous valors . Es important fer esport dintre dels límits de la persona l’esport es per divertir-se no per tenir que matar-te cada dia i acabar rebentat .
    Ens permet desenvolupar-nos mental i físicament

    ResponderEliminar
  18. Maria Deumal
    Jo penso que fer esport a part de mantenir-te en forma és una bona manera de desconnectar de l’escola, els exàmens, els problemes que puguis tenir... A part l’esport t’ensenya valors que sempre has de tenir en compte, com per exemple el saber guanyar i el saber perdre. Quan practiques algun esport també coneixes a gent nova, per tant fas més amics, i també canvies d’aires quan estàs amb ells.

    ResponderEliminar
  19. Tots els que practiquem esport veiem com cada dia millorem la tècnica, la rapidesa, la força, la coordinació... però en el que realment no ens hi parem a pensar és en tots els valors que es treballen durant el temps que has dedicat a la pràctica d'aquest esport, ja sigui un esport individual o d'equip. En la pràctica de qualsevol esport hi ha d'haver un compromís, un esforç i un afany de superació i aquests valors són els més visibles o evidents. Ara bé, de la relació amb els altres companys, amb els entrenadors, amb els adversaris i amb l'altre gent que t'envolta durant entrenaments, competicions, tornejos, etc. aprens a tenir una millor comunicació, aprens a recolçar i recolçar-te amb els altres, crees vincles d'amistat i companyerisme, constantment has de ser respectuós amb les regles, amb les instal·lacions i amb les persones, motives la confiança en tu mateix i també en els altres. Aquests valors són fonamentals en la nostra vida diària i en l'esport el que fa és reforçar-los.

    ResponderEliminar
  20. Jo crec que l'esport ens ofereix una gran quantitat d'aspectes, com el companyerisme, el no rendir-se i seguir lluitant, l'amistat...
    Crec que a part és molt important per la salut d'una persona, ya que diuen que una persona que fa més esport té una esperança de vida més elevada. Trobo que és una manera de divertir-te , de relacionar-te, etc.
    Jo personalment me sentit molt identificada en el vídeo, ja que aquests valors els utilitzo a l’hora de practicar un esport. M'ha agradat molt perquè és molt motivador. M'agrada molt fer esport, i per això recomano aquelles persones a les que no els hi agrada massa que mirin aquest vídeo perquè es molt convencedor. Opino que qualsevol esport és important, tant si el practiquen els homes com les dones. El més important es gaudir-lo i no rendir-se.
    Judit Martínez.

    ResponderEliminar
  21. L’esport ens pot aportar molts beneficis, com per exemple el nostre benestar mental, ja que ens pot ajudar a madurar. Del esport podem aprendre valors com el respecte o la amistat, ja que si juguem en un esport col•lectiu com el bàsquet, hem de respectar els nostres companys i intentar entre tots arribar el més lluny possible, sempre amb ganes i esforç. L’esport ens ajuda quan estem estressats, ja que ens concentrem tant en el que fem que no deixem que altres coses ens influeixin. Practicant esport també podem desenvolupar habilitats com la rapidesa i la flexibilitat, i alhora podràs millorar les teves condicions físiques i així sentir-te millor amb el teu propi cos.

    ResponderEliminar
  22. L’esport ens transmet diversos valors, aprens a comprometet amb l’equip i a superar-te dia rere dia per no deixar-los enrere; aprens companyerisme ja que tots som un equip amb les mateixes esperances, els mateixos objectius, aprens a estar al seu costat tan quan guanyes com quan perds perquè tots som un; agafes confiança en tu mateix i en els altres, fas amistats sobre la pista i fora de la pista; aprens a respectar el rival, el reglament, l’àrbitre, l’entrenador i els companys; i aprens a mirar endavant amb optimisme, partit a partit, a donar-ho tot fins a l’últim segon.

    ResponderEliminar
  23. jo crec que aquest video tajuda a saber el que has de notar quant perds, el que necessita un company d'equip... es un gran exemple de les característiques de l'esport, tan individual com en equip.
    S'ha danar al 100%, inclús al 110% pero que tu sapigues que has fet el màxim per l'equip i sobretot per tu mateix Es veritat, necessites companyarisme, comprenssió, ajuda.. per seguir endavant per no rendir-te!!! PERQUÈ TU POTS, I HO SAPS!

    ResponderEliminar
  24. Jo crec que l'esport a més de treballar la part física, en l'àmbit del cos y la salud, també exposa valors com el companyerisme en els jocs d'equip, mai rendir-te, saber guanyar o saber pedre, que a la vegada en la vida quotidiana es fan servir molt per a fer-nos més persona, i a la vegada aquests valors són també habilitats que pots utilitzar per practicar l'esport, i si es en competitiu crec que aquests valors i la mentalitat i concentració d'una persona en aquell moment et dona un alt percentatge de guanyar la competició o el partit.

    Vicenç Porras Berenguer

    ResponderEliminar
  25. L'esport és una activitat que ens pot aportar moltes coses, ja sigui de forma física com de valors, com per exemple: el companyarisme (si és una activitat en grup), i si consisteix en un esport individual, et pot aportar el fet de valer-te per tu mateix, i aprendre a ser responsables dels nostres actes. Opino que un esport, sobretot els que es fan amb grup, et pot motivar i a tenir ganes de continuar treballant i esforçant-te fins a arribar als teus objectius. Practicar esport pot arribar a canviar-te!

    ResponderEliminar
  26. Doncs a mi l 'esport m'ajuda a oblidarme del meu entorn, els deures, els examens, de les meves preocupacions durant un moment i tambe passarmo be amb els amics i tambe a estar mes en forma.

    ResponderEliminar
  27. Jo crec que l'esport a mes de ser tots el tipus de jocs i activitats, es algu mes. L'esport ens aporta sentiments i emocions ja que molta gent s'esforça per a guanyar un campeonat o altre tipus de competicions. O la tristesa que se sent al perdre un partit. Jo crec que l'eport aporta moltes coses i mes de les que ens pensem.

    ATENTAMENT: Marçal Pou Pascual

    ResponderEliminar
  28. Núria Clos 3ESO:
    Per mi l'esport en ofereix, una bona vida saludable, està en forma; però més allà que la part física hi ha la part més important, la transmissió de valors. Un dels principals valors que aporta són:
    - La amistat ja que al entrar en un club hi ha més gent, i has de conviure amb elles.
    - El respecte, per exemple quan vas a competir, tens de fer tot lo possible i donar lo millor de tu per guanyar als altres però sempre amb respecte.
    - L'esforç, si tu vols assolir tots els reptes que et proposes sobre aquest esport que practiques, has de donar tot lo millor de tu, i estar per lo que has de estar, i millorar sempre una mica més i posant esforç.
    - Felicitat, quan guanyes sempre et sents feliç perquè has superat la teva proposta i et sens feliç en tu mateix.
    -Compressió, en que algun dia no guanyis has de ser compressiu i acceptar que aquest dia no ha pogut ser, i que una altre vegada ja serà i t'esforçaràs més per fer-ho més be la pròxima vegada.
    En hi ha molts més de valors però per mi són un dels principals i més importants. I els que seguin aquests passos, valors, pots dur a terme un esport amb felicitat i amb respecte sense fer mal a ningú i que tothom es senti bé.

    ResponderEliminar
  29. unió, respecte, superació, noblesa, comprensió, companyarisme, amistad, optimisme, comunicació, esforç, felicitat, confianza, compromís, gratitud... yo crec que aquestes paraules són molt importants ja que sense això no seria esport... sinó la guerra!

    ResponderEliminar
  30. L'esport ens aporta moltes coses bones. Una vida sana, ja que fer esport és molt bo per la salut i per tenir una vida més tranquila. L'esport ens pot desetressar. L'esport també ens aporta una gran quantitat de valors, com el respecte ja que en molts esports hem de estar amb altres persones i respectar-los, la humil•litat ja que per molt bons que siguem sempre hem de ser humils, el companyarisme ja que molts esports es juguen amb equip i hem de saber fer-ho, esforç ja que amb l’esport hem de posar sempre esforç per aconseguir fer-ho bé i molts altres com la llealtat, el compromís, la generositat...
    Alba Hernándes, 4t, ESO

    ResponderEliminar
  31. Companyarisme: ja que et permet relacionar-te amb les persones que fan esport amb tu.
    Esforç: et superes dia rere dia per millorar i aconseguir el teu objectiu.
    Optimisme: t’esforces fins l’últim segon, el partit no s’acaba fins que l’àrbitre no pita el xiulet.
    Respecte: respectes el teu rival, el reglament i l’àrbitre igual que els teus companys i companyes amb els que comparteixes un objectiu.
    Comunicació: et comuniques amb els teus companys per arribar a l’objectiu comú.

    ResponderEliminar
  32. Carla Muñoz

    L'esport no es practica únicament per millorar el benestar físic ni per la competivitat. Darrere de cada esport s'amaga un treball en equip, que s'aconsegueix mitjançant la confiança, el companyerisme i sobretot la comunicació positiva; des del respecte. Encara que sigui un esport individual, es requereix esforç i superació per aconseguir les nostres metes.

    ResponderEliminar
  33. CRISTINA CRUELLS ARENAS:

    UNIÓN, RESPETO, SUPERACIÓN, NOBLEZA, COMPRENSIÓN, COMPAÑERISMO, AMISTAD, OPTIMISMO, COMUNICACIÓN, ESFUERZO, FELICIDAD, CONFIANZA, COMPROMISO, GRATITUD.

    Estic d'acord amb això, no podria definir millor l'esport que amb aquestes paraules. Potser afegiria CELEBRACIÓN, ja que quan perds celebres que has aprés quelcom, i quan guanyes celebres la victòria.

    ResponderEliminar
  34. Marta Gomez Altes
    L'esport en si, apart de treballar fisicament tambe ens ofereix una serie de valors. Dia darera dia t'intentes superar a base d'esforç i de ganes de més, de superació personal, per tu mateixa. Per ser un bon esportista són indispensables l’honestedat amb un mateix i amb els altres, lleialtat, força moral, a més a més de la força física, perseverança, esperit de col·laboració i sociabilitat, generositat, amplitud de pensament i de cor, capacitat de convivència i de participació.
    També em de tenir en compte que l'esport tambe engloba el comanyerisme mutu i el respecte dintre de tot. Dono importancia a l'esforç tot i que tots els valors tenen gran importancia i amb ganes de triunfar i passar-s'ho be tot es pot aconseguir,

    ResponderEliminar
  35. Cristina Colomé
    Companyarisme: has de fer un esforç en equip per aconseguir tots junts el mateix objectiu. En un equip es vital que hi hagi companyarisme, ja que ajuda a millorar les jugades.
    Responsabilitat: cada jugador es responsable de jugar al màxim en cada partit, ja que aixo repercoteix als altres jugadors.
    Esforç: el valor de l'esforç ha de estar en cada partit perque amb això es pot aconseguir tot el que ens proposem si hi posem ganes.
    Respecte: s'ha de mantenir un respecte tan amb els companys com amb els rivals per ser un bon jugador.
    Superacio personal: dia a dia et tens que anar superan i millora'n tan en els entrenaments, partits...

    ResponderEliminar
  36. Francesc Barnola

    L'esport a més a més de tots els valors i l'esforç físic que requereix també necessita altres valors mentals i psiclògics. Des de respectar al rival, a acceptar una derrota, passant per ser just en la victòria. Hem de saber veure dins de l'esport perquè també són necessaris valors com el companyerisme, l'organització, la comprensió d'una derrota, l'optimisme davant d'un partit que penses que des de minut zero ja està perdut, l'esforç per a guanyar o donar el millor de tu, etc.
    En resum l'esport no són només quatre proves fisiques sinó que tambñe requiereix una mica de preparament mental i de respecte.

    ResponderEliminar
  37. L'esport és una forma de veure i viure la vida, ens fa millors persones, a treure tots els talents que tenim, ha donar lo màxim de nosaltres i superar-nos, ha donar-ho tot pel teu company i ell ho donarà tot per tu.

    Juanes Colorado

    ResponderEliminar
  38. Paula López

    L'esport no nomes serveix per posar-se en forma sinó per formar un equip i aprendre a col·laborar amb aquest, cumplint unes regles del joci seguint l'exemple de l'entrenador per treballar amb el respecte i posar en pràctica el companyerisme.

    ResponderEliminar
  39. L'esport és comunicació amb l'equip, benestar amb un mateix. L'esport fa que et superis a tu mateix, que arribis als teus límits, fent-te sentir bé fent-ho. Per a alguns només és una assignatura a l'escola, per a altres és una forma de vida. Però el que està clar és que, quan trobes el teu esport, es converteix en algo essencial. Practicar-lo et fa sentir bé, i això et dóna ànims per continuar. I com que t'animes a continuar, et sens bé. És un peix que es mossega la cua. Només cal intentar-ho, trobar el que t'agrada, i prendre-ho com a forma de viure.

    Ana Pérez, 4t ESO

    ResponderEliminar
  40. Oriol Panadès

    L'esport ens ajuda en molts aspectes, com amb la salut ja que fem exercici físic. A més, coneixes a altre gent que li agrada el mateix esport que tu, per tant hi tens coses en comú. També es una forma de divertir-nos i de passar el temps.

    ResponderEliminar
  41. Per mi l'esport és més que un simple passa temps per mi es més importan.
    Podria dir que és com si fos la meva vida i t'en senya molts valors com jugar en equip, confiar en tu mateix, etc..
    Gracies els pares que sempre estan allà per tot i que et donen animims, que sempre t'apollan, etc.. i tot això cada cop et vas fent més fort i tens més ganes de jugar.
    Els entrenadors sempre estan a les bones i a les malas sempre ens estan apoyan i sempre ens diuen les coses que fem malament per millorar cada dia més fins que les coses ens acabin surtin bé i fins i tot que l'equip milloori com a bones persones.


    Ruth Nicolau

    ResponderEliminar
  42. L'esport és una manera diferent de veure la vida. Poc a poc ens ensenya a formar-nos com a persones i a valorar l'esforç que fan els altres per dur a terme un treball (en el que ens implica a nosaltres també) d'una manera correcte. Tant si és un esport d'equip com individual, ens inculca uns valors necessaris; en un esport d'equip, aprenem a ajudar al company quan ho necessita, així ell, ens ajudarà a nosaltres; aprenem a valorar tota mena d'esforç. No obstant, si és un esport individual, també aprenem els mateixos valors; aprenem a respectar al nostre oponent i ens esforçem per a assolir el nostre objectiu; d'aquesta manera, ens donem compte que tot s'aconsegueix amb esforç i suor.

    ResponderEliminar
  43. L'esport no només es jugar y guanyar ja que a vegades es una derrota.
    L'esport pot crear unes séries de valors que ens ajuda a nosaltres mateixos a créixer com a persona (unió, companyerisme, felicitat, respecte, ect).
    Per fer un determinat esforç tens que esforçarte al màxim que pugui perqué quan un vol ho aconsegueix per arribar al seu objectiu.

    Micaela Pardo

    ResponderEliminar
  44. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  45. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  46. a mi ma agradat molt perque ia algu mes que els valors fiscs tambe ia el compañarisme

    bernat nicolau

    ResponderEliminar
  47. En l'esport no tot és competir com creu la majoria de gent que relaciona la paraula competició amb guanyar sense tenir respecte als altres.
    Jo crec que el valor més important de l'esport és el respecte a l'hora de jugar a un partit o quan a finalitzat el partit.
    Saber respectar l'equip que s'ha esforçat per guanyar però no ho ha aconseguit.
    És millor ensenyar a algú des de petit no només a com jugar un partit de qualsevol esport si no també a aplicar el respecte i altres valors en aquest esport no només en el propi equip si no també per l'equip contrari.
    Els valors principals per mi són:
    ·UNIÓ
    ·RESPECTE
    ·SUPERACIÓ
    ·COMPRENSIÓ
    ·OPTIMISME
    ·GRATITUD
    ·ESFORÇ
    ·COMUNUCACIÓ

    ResponderEliminar
  48. L'esport és una manera d'expressar els sentiments, depèn de quin esport et pot aïllar dels problemes familiars, personals... El futbol t'aïlla, el boxa et fa desprendre els sentiments. També t'obliga a donar el màxim d'un mateix, a saber perdre, però també a saber guanyar i respectar al rival, t'ajuda a confiar en els companys, a deixar-se la pell en tot moment i sobretot a disfrutar del que t'agrada.

    ResponderEliminar
  49. Jo crec que aquest video es mostra tot que tenin que fer per completar algu a la nostra vida, superarnos sobre nosaltres mateixos perque endavant puguem fer algo mes important que els altres.
    La unio de un equip es molt important perque si no hi ha unio no ganaras tambe la comonicacio es important perque a la hora de un partit o entrenament as de crida per que te la pasin.
    La confianza per mi es lo mes important de totes pero has de confiar a tu mateix per arribar a caminar endavant
    El respecte tambe peque tens que respecte al altres per fer aquest esforç en aquell esport.
    Equest video es imforma de tot que hen de tenia en la vida pero tambe de positives y negatives.
    Erick Pardo 3ºeso

    ResponderEliminar
  50. Marina Llopis

    Aquest video ens permet veure els valors que té l'esport. Més enllà de posar-se en forma, més enllà tmbé de la teva salut, més enllà de totes les coses que ens pot aportar, també té uns valors, uns sentiments, unes alegries, unes tristeses, uns més i uns menys, una comprensió, una dedicació, un compromís.

    No estàs sol, també hi ha la gent, externa que t'ajuda, que t'anima, que t'empeny a tirar endavant, que fa que tinguis ganes de seguir, de millorar, de avançar.

    A vegades una simple picada a l'esquena del teu entrenador o dels teus pares poder fer que no canviï de cop.

    ResponderEliminar
  51. Sean Schrauwen
    3r ESO
    ·UNIÓ
    ·RESPECTE
    ·SUPERACIÓ
    ·COMPRENSIÓ
    ·OPTIMISME
    ·GRATITUD
    ·ESFORÇ
    ·COMUNUCACIÓ
    l'esport no es nomes guanyar o perdre, tambe es la amistad. Si no tens amistad amb el teu equip te la passaran menys.

    ResponderEliminar
  52. Aleix Fernández

    L'esport és manera de divertir-te, en que si és un esport en grup s'ha de col·laborar entre tots, si tot participen l'important no és guanyar ni perdre sinó que t'has de divertir i al acabar està orguló de com has actuat i lluitat cada dia per ser més bo fins a arribar a un punt en que no pots millorar més i pensar que ha valgut la pena tot aquest temps dedicat a l'esport que practiques.

    ResponderEliminar
  53. Andrea Castro

    En aquest vídeo s'hi pot apreciar que l'esport no és només com bé diu la paraula un "esport" és una manera de viure la vida intensament més enllà de la forma física que ens fa tindre el fer esport. No és només una lluita contínua (en el cas de l'esport col·lectiu) entre els equips per una primera posició, sinó el treball, l'esforç,la convivència etcètera que implica aquest,més aviat ens inculca uns valors que són veritablement necessaris per a la vida diària.

    ResponderEliminar